Boinformation

Trivselregler

För den gemensamma trevnaden gäller några allmänna regler i våra fastigheter. Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är mycket viktigt för att alla i huset ska trivas.

Störningar

Du får inte störa dina grannar vid någon tidpunkt på dygnet, dock är det extra viktigt att, mellan 22.00 och 06.00, inte t ex spela piano, borra eller ha hög volym på TV eller stereo. Du är även ansvarig för att dina besökare inte stör dina grannar. Om du planerar ha fest, förvarna gärna grannar före festen eller sätt upp ett meddelande i trappen.

Rökning

Rökning är förbjudet i alla allmänna utrymmen trapphus, cykelrum m.m. Vi ser gärna att ni eller era gäster inte röker inne i lägenheterna då det ofta stör andra. Tag hänsyn till barn och allergiker. För allas trevnad, kasta absolut inte fimpar på marken utan använd askkoppar på gården.

Cyklar, pulkor och barnvagnar

Cyklar och barnvagnar får endast ställas i särskilt anvisade utrymmen och får inte ställas i trapphus. Detta är regler från räddningstjänsten. Utrymning vid brand samt utryckningspersonal måste alltid kunna komma fram. Föremål i trapphus ökar även brandrisken. Tänk också på att underlätta för städpersonalen.

Lås och nycklar

Anmäl alltid till oss om ni förlorat nycklar eller återvinnings kort På detta sätt kan vi undvika att obehöriga tar sig in i fastigheten.

Namnlappar

Vi ändrar skyltarna på anslag i trapphus, brevlådor och dörrar löpande när det kommer nya hyresgäster. Meddela oss om du saknar en förändring. Om ni får inneboende eller behöver göra annat tillägg på skyltarna, kontakta oss via felanmälan på hemsidan.

Ej reklam tack!

Önskar du ej få reklam så har vi ”EJ reklam tack”-skyltar som vi sätter på brevlådorna till de som inte vill ha reklam. Meddela oss om du vill ha en sådan.

Förråd

Eventuella källarförråd eller vindsförråd är märkta med lägenhetsnummer. Saknas märkning, vänligen kontakta oss. Håll förrådet låst även om du inte använder det och förvara inga värdesaker i förrådet. Se även till att dörrar till källare/vind är stängda och låsta. OBS! Branddörrar ska alltid vara stängda.

Ta hand om din lägenhet

Du som hyresgäst är ansvarig att ta hand om din lägenhet. Detta göra du lättast genom att hålla god ordning och felanmäla saker som går sönder löpande. Ex anmäl om kranar står och droppar eller liknande. Du ansvarar själv för att rengöra diskmaskin och tvättmaskin med jämna mellanrum. Rengöringsmedel för dessa går att inhandla i matbutiken. Tänk även på att tömma brunnar på hår och smuts regelbundet så det inte blir några problem med avloppen